Α.Θ.Π. - Ρήγας Φεραίος, Ιωάννης Καποδίστριας, Φρανσίσκο ντε Μιράντα
Ρήγας Φεραίος, Ιωάννης Καποδίστριας, Φρανσίσκο ντε Μιράντα

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΑΚΩΒΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, Επίκουρος Καθηγητής της Νεώτερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ελλάδα.

ΜΕΛΗ

ΛΟΥΚΑΣ ΑΞΕΛΟΣ, Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής των Εκδόσεων ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ και περιοδικού ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗΣ, Ελλάδα.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΑΡΔΑΒΕΣΗΣ, Αναπλ. Καθηγητής Υγιεινής και Κοινωνικής Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, του Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Αίμου, του Ιδρύματος Πατερικών Μελετών και του Κέντρου Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Ελλάδα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΦΑΙΣΤΟΣ, Καθηγητής Διεθνών - Στρατηγικών Σπουδών του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων, του Πανεπιστημίου Πειραιά, Ελλάδα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΝΑΣΙΩΤΗΣ, Ερευνητής Γεωμυθολογίας, Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ακαδημίας Θεσμών και Πολιτισμών, Ελλάδα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ, Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, Ελλάδα.

ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΟΥΛΟΥΜΠΑΡΙΤΣΗΣ, Καθηγητής Φιλοσοφίας, ULΒ, Βέλγιο.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Κ. ΚΟΥΡΚΟΥΜΕΛΗΣ, Υποστράτηγος ε.α., Δρ. Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητής του Centre d' Etude Diplomatiques, τ. Καθηγητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Ελλάδα.

ΞΕΝΟΦΩΝ ΜΟΥΣΑΣ, Καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος, Διευθυντής του Πανεπιστημιακού Αστεροσκοπείου του Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Εργαστηρίου Αστροφυσικής, του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ελλάδα.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, Καθηγητής Ιστορίας της Μεσαιωνικής και Νεώτερης Τέχνης της Δύσης, Κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ελλάδα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ, υποψ. Διδάκτωρ του Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής, του Τμήματος Φυσικής, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ελλάδα.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ, Καθηγητής Γεωλογίας, Κοσμήτωρ της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ελλάδα.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΡΑΔΟΣ, Ερευνητής στο Ινστιτούτο Ιστορίας «Α.D.Xenopol» της Ακαδημίας της Ρουμανίας, Ρουμανία.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΚΚΑΣ, Αναπλ. Καθηγητής του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Ελλάδα.

ΣΠΥΡΟΣ ΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, Αναπλ. Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας, του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Ελλάδα.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΑΜΗΣ, Καθηγητής Κοινωνικής Γλωσσολογίας και Ιστορίας της Ελληνικής Διασποράς, της Σχολής Τεχνών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Notre Dame, της Αυστραλίας, Αυστραλία.

ΚΥΡΙΛ ΤΟΠΑΛΟΒ, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Άγιος Κλίμεντ Οχρίδσκι της Σόφιας, Πρόεδρος της Ακαδημίας Βαλκανικού Πολιτισμού, τ. Πρέσβυς της Βουλγαρίας στην Ελλάδα, Βουλγαρία.

ΜΙΧΑΗΛ ΤΡΙΤΟΣ, Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ελλάδα.

ΕΥΑΝΘΗΣ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ελλάδα.